Digitale Didactiek Dag 2014 Universiteit Utrecht

Vanochtend was het dan zover. Op naar Universiteit Utrecht om workshops te verzorgen over netwerkleren en over het toepassen van sociale media en tools in het onderwijs.  Een tijd geleden werd ik daarvoor via Twitter benaderd door de organisatie, n.a.v. mijn bijdrage aan het boekje Praktijkvoorbeelden gebruik Social Media en tools uit het onderwijs.
Voor het eerst dat ik zoiets mocht doen. Best spannend dus. Enthousiast en gezond gespannen toog ik naar Utrecht. Gelukkig niet al te veel files onderweg, zodat ik ruim op tijd aanwezig was en de presentaties nog even voor mezelf door kon nemen. Een collega-spreker was minder gelukkig en vond zichzelf tijdens de workshops die hij zou verzorgen terug in de file, waardoor mijn presentaties aanmerkelijk drukker werden bezocht dan gepland. Tweemaal veertig aanstormende onderwijstalenten mocht ik van alles vertellen over Professional Learning Networks, professionaliseren via Twitter, The Crowd, (25 euro voor studenten!), Kahoot!, het youtubekanaal van Jorick Scheerens met instructies voor de wereld aan tools,  Screencast-o-matic en meer.

Natuurlijk begon ik beide workshops met een neurotische Kahootquiz, waardoor de sfeer er alvast goed in zat. Altijd weer mooi om dat enthousiasme te zien dat daardoor ontstaat. Verder natuurlijk ook uitgelegd dat het superleuk is om te bloggen ook www.edubloggers.nl even onder de aandacht gebracht. Ook heb ik verteld dat het heel gaaf is om leerlingen hun kennis te laten delen op welke manier dan ook, via twitter, facebook of een blog en daar voorbeelden van laten zien. Het was een superleuke ochtend. Heb er veel plezier aan beleefd en mocht ook veel enthousiasme ontmoeten vanuit de zaal. Ook leuke nagesprekjes gehad en zowaar nog even gezellig afgesloten met een lunch met mede-edublogger Karin Winters.

Hierbij ook de links naar de beide presentaties van vanochtend, zoals toegezegd:

Social Media en Tools
Netwerkleren

Recente berichten

Tags

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *