Een hoop geouwehoer afgewisseld met serieus en hard werken.

leuk2
Het geouwehoer is op de eerste dag weer niet van de lucht. 😉

Een nieuw jaar is weer van start gegaan voor deze docent en edublogger. En vandaag betekende dat onder meer: Zoeken naar een locatie voor een tweedaags personeelsuitje, zoeken naar Passend Onderwijs voor leerlingen waar soms eigenlijk geen Passend Onderwijs voor lijkt te bestaan, telefoontjes met ouders en hulpverleners en starten met mijn nieuwe mentorklas. Daarover nu wat meer. 
Het was weer een prachtige gezellige eerste dag met de leerlingen vandaag. Ik mocht mijn nieuwe mentorleerlingen ontmoeten en een introductiedag met ze meemaken. We hebben kennisgemaakt, elkaars vakanties doorgenomen, gesproken, machtig fanatiek onnozele spelletjes gedaan in een  muffe gymzaal en gesproken over ambities voor dit jaar. Ook heb ik in de klas twee groepjes van twee leerlingen gevraagd om de sfeer in de klas een beetje extra in de gaten te houden als ik er niet bij ben. Ik zie ze tenslotte maar drie uur in de week. Twee jongens en twee meiden gaven aan dit graag te willen doen. Als ze het idee hebben dat er gepest wordt, geven ze dit aan mij aan. Of als er andere opvallende zaken spelen. Mooi om te merken dat ze dit graag willen doen en er het belang van zien. Mooi om die verantwoordelijkheid zo samen te delen. En het helpt me enorm. Verder heb ik een nieuwe facebookgroep aangemaakt voor de klas om in samen te gaan werken. Daarin worden de foto’s van de introdag vanavond meteen al gedeeld, maar ook worden er straks leestips, nuttige informatie over leren, nuttige apps voor het plannen van je werk, etc in gedeeld. Heel leuk om op die manier samen te werken. 

Overigens kwam ik tevens wat oud-leerlingen tegen op mijn docentenaccount op facebook. Meteen weer gezellig. Soms is het erg jammer dat je na drie jaar afscheid van elkaar moet nemen, getuige de gezelligheid op de afbeelding bij dit blogje. Een hoop geouwehoer afgewisseld met serieus en hard werken. Twee mooie ingrediënten voor goed onderwijs. Het wordt weer schitterend jaar! 

Recente berichten

Tags

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *