Hoe ziet jouw leven eruit over 15 jaar?

Hoe ziet jouw leven eruit over 15 jaar?
Dat was de vraag die de basis vormde voor een opdracht spreekvaardigheid in 2 vmbo. De vraag moet beantwoord worden in een presentatie voor de klas in ongeveer 5 minuten.
Powerpoint is verboden, Prezi mag, gebruik van andere nieuwe online presentatievorm levert bonuspunten op.
(Vervolgopdracht die daaraan gekoppeld is, krijgt plek in een andere les, waarin iedereen die een andere tool gebruikt heeft, deze uitlegt aan de rest van de klas.)

We begonnen de les met een speeddate, waarin iedereen in dertig seconden aan de ander vertelt, wat hij van de ander wil weten over zijn leven over vijftien jaar. Een hoop dynamiek, een hoop leergedruis, er werd hard gewerkt.
De speeddate leverde uiteindelijk een hele serie vragen op, waarvan iedereen de antwoorden kan gebruiken in zijn presentatie. Het laatste gedeelte van de les verliep even stil en rustig als het eerste deel rumoerig en onrustig. Iedereen begon met het zoeken naar tools op zijn laptop en het opzetten van de presentatie.
Wat betreft de inhoud van de presentatie, heb ik nog wel de opdracht meegegeven om in ieder geval een plek te geven aan het antwoord op de volgende vragen:
Welke studie heb je gedaan na je middelbare school?
Welke baan heb je over 15 jaar?
Waar word je over 15 jaar heel erg gelukkig van?

Deze vragen geven me gelijk de mogelijkheid om aandacht te geven aan LoopbaanOriƫntatieBegeleiding. Leerlingen staan stil bij studiekeuze, bij hun werk van later.
Ik heb daarover in deze les al een aantal mooie gesprekjes gevoerd.

Ik ben erg benieuwd naar de presentaties.

cof

Recente berichten

Tags

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *